Kézműves babák szeme

Kézműves babák szeme

Gondolkodtál már rajta, miből készül Rongylady szeme?
Nézegettem, mások miből varrják a baba szemét. De én valami újat szerettem volna kitalálni. És akkor megláttam a szemet! Egy méteráruban. Rongyladyé abból van kivágva. Na de melyikből? 🙂

Csipke, fodor, bortni

Őszinte leszek, még nem nagyon bírtam megjegyezni a sokféle méteráru nevét, bár már próbálkozom vele.
Egyik napra azt terveztem, hogy míg várok kislányomra a bevásárlóközpontban, a kézműves babák a mozgólépcső mellett kapnak egy szép pár szemet. Ezeket a csipke méterárukat vittem magammal.
Sorban:
1., 2. Brünhilda (Rongyboszorkány) szeme,
3. Leonóra kékje
4. Anasztázia szeméhez hasonló, de végül másikat választottam, lásd a cikk végén
5., 6. Gertrúdéhoz kell

Keresd meg, melyik részt vágtam ki belőle 🙂
Szerinted mennyi ideig tart egy pár szem felvarrása?

Én is kíváncsi voltam rá, eddig egyszerre csak egy babát varrtam, de most 6 baba várakozott rá, hogy elkészülhessen. Megmértem. Bevallom, sokkal lassabban ment, mint gondoltam. Egy szem általában 2-3 összetevőből áll, több méteráru van egymásra illesztve, többnyire a tetején van egy gyöngy is. Elsőre a boszorkány szemét varrtam, egy órán át. A második boszi szeme már elkészült 35 perc alatt. Rendesen rögzíteni kell, sok-sok öltéssel. Szem nem eshet le játék közben! 🙂
A kék szemű Leonóra szempárja 45 percesre sikerült.

Szem alternatívák

Festve is láttam már sok babaszemet. Nekem nem tetszik. Illetve gomb szemet kap a legtöbb kézműves baba, de olyanból meg annyira sok van. Tavaly egy nemez angyalkát vettem magamnak a meskán, valószínűleg az egyik legjobb az volt benne, hogy egyedi szeme volt a többiekhez képest, úgy volt kihímezve, mintha be lenne csukva. És azon kívül is nagyon helyes angyalka volt.

Biztonságos szem

Ha a gyöngy szemtől aggódsz, hogy leesik, Rongylady szeme gyöngy nélkül is létezhet. Lesz majd olyan poszt, ahol megmutatom a szem készítés fokozatait, és meg lehet nézni a gyöngy felvarrása előtt, tetszik-e úgy is. Ha van 3 évesnél fiatalabb lányod, vehetsz neki biztonságos babák, csak csipke szemmel, és felvarrhatod rá utólag a gyöngyöt!
Anasztázia szeme pedig egyetlen méteráru darabból áll, eleve gyöngy nélkül 🙂 Ebből a csipkéből vágtam ki.

Kézműves babák további titkai

Már meséltem a kézműves titkaimról, a babák új testéről hajlítható lábbal és kézzel, az arcának titkáról, parókájáról. Ezután pedig megtudhatod, amit sose mertél megkérdezni a kézműves babák kebleiről.

Szeretnél még hallani a titkaimról?

Gyere ide, hogy ne maradj le semmiről 🙂