Vadnyugaton járt Bohém Leonóra – mese 4. rész

Vadnyugatig elkeveredettBohém Lenóra hercegnő mindig elszökik valahova a kastélyából, álruhát ölt, új barátokat keres.
Most azt vette a fejébe, hogy saját maga egyedül fog kipróbálni valami nagy kalandot.
Elmegy a Vadnyugatra, rodeózik egyet.

Előzmények

Nem ismered Bohém Leonórát? Olvasd el, ki is ő.

Örök szerelem a kalapokkal

Mi volt az első dolog, ami magával ragadta a hercegnőt a Vadnyugaton?
A vadnyugati kalap! Rögtön kedvenc ruhadarabja lett Leonórának. Koronája helyett nagyon szívesen viselt volna egyet. El is döntötte, ahogy a kalandoknak a végére jár, beszerez egy ilyen kalapot. (Végül ez meghiúsult a később történtek miatt, de majd kárpótolva lesz érte)

Első tapasztalatokMegnézte, mások hogyan ülik meg a bikát. Egy kicsit aggódott, lassan kezdett hangolódni, hogy rá is ül, amikor…

Egyszerre csak banditák kiabálását hallotta, mellette egy zuhanó tárgy puffant. Úgy megijedt, táskája helyett felkapta a tárgyat, ami épp a kassza volt és elszaladt. A banditák úgy megharagudtak rá, hogy az orruk elől emelte el a kasszát, hogy ráfogták az egész bankrablást.

A helyzet idáig fajult:

WantedA megmentő

Mondanom se kell hogy Rongylord, aki már egy ideje figyelte az álruhás hercegnőt, rögtön kiszúrta nemes mozdulatait, okos szemét, rögtön ott termett, és elmenekítette onnan messzire. Leonóra nagyon örült új barátjának és a segítségnek, ilyen nagy kalandra ő se számított. Megígérte a Lordnak, hogy még találkoznak, de most azonnal vissza kellett térnie a kastélyba, nehogy észrevegyék a szökését. És a Lord is hiába kérdezősködött, hol lakik. Így a Lord adta meg a lakcímét: “Visegrádi vár”

Következő rész

….. Hamarosan elérhető a következő rész is, gyere vissza.
Ezt a találkozást nem lehetett elkerülni! Barbie-val mit kezd Leonóra? Olvasd el itt.

Te is beszállhatsz a meseírásba

Ha van Rongylady babád, be is fotózhatod hozzá.
A következő téma elég izgalmas. Te mit írnál Rongylady és Barbie baba találkozásáról?
De választhatsz helyszínt és témát te is, írhatsz egy tetszőleges Rongylady fotómhoz.
Kapsz a meséért ajándékot is 🙂 Írd meg ide: info@rongylady.com

Egyik Rongylady olvasónk Vadnyugati epizódja 🙂

Rongylady postakocsin utazott nyugat felé a prérin, mikor útonállók támadták meg… szerencséjére a bandavezér, a nehéz gyerekkorú, de sármos Rongyos Joe azonnal beleszeretett és nem tudott megválni tőle az után sem, hogy a postakocsi többi utasától megvált.. Rongyladyt magával hurcolta, és hogy kegyeit elnyerje, ráaggatta a rablott ékszereket… Utastársai ezt nehezményezték és a seriffnek már úgy jelentették az esetet, hogy Rongylady Joe bandájának kémjeként férkőzött be közéjük. Ezért került Rongylady fényképe alá a wanted/körözött kitétel… Persze Rongylady erről még mit sem tud…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *