Újrahasznosítás + húsvét + rokokó hajdísz = ?

Mi az a húsvéti újrahasznosítás?

Nem kell kidobnod a húsvéti dekorációt! A pincében se kell még porosodnia következő húsvétig. Az a vicces ötletem támadt, hogy mehet rögtön Rongylady fejére. Kosár, tojás, … Igen, még a birka is! 🙂 Ki mit talál otthon. (De ki az a Rongylady? Remélem, te tudod! Zárójelbe is tettem. Ha még nem ismered, mindjárt pótoljuk.)

És hogy jön ide a rokokó?

Nézd meg, milyen hajdíszeket hordtak: mi lakott a rokokó parókában a 1760-as években, itt most főleg mai inspirációkat látsz. Most mondd meg őszintén, ha hajó és kalitka mehetett a fejükre, ki mondja, hogy a birka túlzás?!
Na és ahogy kerestem hozzá képet…, abba is hagyom a nézelődést, mert a végén még kiderül, nemcsak az én ötletem volt a húsvéti dekoráció :-)))Csupasz hajú Marie Rongy-Antoinette

Ha már jártál nálunk, láttad, hogy utoljára rokokó babák készültek a Rongylady „kézműves műhelyben” vagyis leginkább egy bevásárlóközpont eldugott sarkában.

Tudnod kell, hogy Marie Antoinette se viselt minden pillanatban ilyen bonyolult hajkompozíciót. Hamarosan mutatok neked több képet is róla, ahol „csak” sima feltupírozott, fehérre púderezett hajat viselt. Addig egyet ide is felteszek.Puha textil Rongylady

Be kell vallanom, mindig is úgy gondoltam, hogy megkíméllek téged (vagy magamat) ezektől a giccses(dekoratív 🙂 ) hajcsicsáktól (hajdíszektől!). Persze tudat alatt mindenkit vonz az ilyesmi, így én is elgondolkodtam rajta már több percig  Leginkább a puha babás koncepcióról nem szeretnék lemondani.
Kismamaságom előtt sokat készítettem papírból kasírozott, dróttal merevített babákat, később famasszából is készítettem. Hiányzik már kicsit ez a két anyag is. Két oka van, hogy nem kezdtem újra. Maga a munka se gyerekbarát: ha fel kell ugrani a gyerekekhez babakészítés közben, arra csak a textilmunka alkalmas. Másrészt nagyon tetszik nekem, hogy Rongyladyvel az egész család összes lányos tagja játszhat, ha a pici baba megközelíti, neki se lesz tőle semmi baja, persze felügyelet kell hozzá. Puha a baba, puha a ruha, puha a haja is – baba-mama játék.

Rokokó Rongyladyk

Rokokó Rongyladyk

Rongylady és a birka

Igen, érzem én is, tartozom neked egy fotóval ezek után. Ha birka nem is lesz, de ki szeretném próbálni, hogy fest Rongylady – fején a húsvéti dekorációval. A halasztásnak praktikus, de nagyon kellemes oka van, Rongylady kiállításra készül. Hamarosan megírom, hova és mikor. Előkészületek már történtek, és ennek részeként a Rongylady társaság 8 hölgytagja átköltözött új helyére, szépítkeznek, ismerkednek az új hellyel, így most nem értek rá, hogy nekem beálljanak fotózkodni. De ígérik, pótolni fogjuk.

Mi következik pár héten belül?

Rongyladyéknél két nagy esemény is lesz. ************** GYERE, NÉZD MEG !!! ************

  • Babakiállítás
  • Ha érdekel a Rongylady babák kiállítása, iratkozz fel, hamarosan megírom a részleteket. A megnyitó ingyenes, és közben egy kis tárgyat is elkészíthetsz ingyen magadnak vagy lányodnak. Részletek a hírlevélben.

  • Versenyen indulok
  • Jelentkeztem az év anyavállalata versenyre! Nagyon örülök, ha kapok tőled is szavazatok. Ennek keretében sok újat írok még. Követheted, ha feliratkozol a hírlevélre vagy a facebook oldalon is. Szavazás kezdete: április 12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *