DIY csomagokhoz varrási segédlet

Elkészült az 1. DIY (csináld magad) csomag

Rokokó ruhás hűtőmágnest készíthetsz, fehéret vagy lilát.

Varrási segédlet

Vannak olyan varrási tippek, amelyek mindegyik DIY csomagnál előkerülnek. Ebben a posztban gyűjtöm őket, itt mindig megtalálod, amikre szükséged van.

Nem vagyok varrónő, lehet, hogy nem a szakszókincset fogom használni, viszont szájbarágósan magyarázó matektanár vagyok :-), meg fogod érteni, annyira részletesen leírom. Ha mégsem érted, ne ijedj meg, kérlek kérdezz: diy@rongylady.com
Ezzel tudok javítani a szövegen, másoknak is könnyebb lesz.

Rejtett öltés

Nézd meg az ábrát (lesz szép textiles fotó is, addig egy praktikus rajz).
Nehéz elmondani, de látni sokkal egyszerűbb.
Mindkét anyagnál alulra hajtom az anyag szélét (azt a varrásszélességet, amit hozzászámoltam szabáskor, hogy eldolgozhassam a legszélét). Persze, ha már el van dolgozva a széle, akkor erre nincs szükség.
A két anyagot egymás mellé vagy alá helyezem (pl. ha ruhaanyaghoz varrok bélésanyagot: egymás alá, ha kalapra varrok karimát: egymás mellé), de a módszer innen ugyanaz, egymáshoz kell varrni a két darabot. A csomó a visszájára kerül, kihúzom a cérnát a színére, aztán úgy varrom össze őket, hogy mindig pontosan szemből szúrom be a cérnát a másik anyagba. Aztán az új anyagban haladok egy kicsit előre, belül, ahol nem látszik. Kijönni pedig megint úgy fogok, hogy a másik anyagba pont szemből érkezek.

Varrógép helyett kézzel

Kézzel is tudsz varrógépet helyettesíteni, ha nincs otthon. Nézd meg az ábrát (lesz szép textiles fotó is, addig egy praktikus rajz).1. Az anyag tetején haladj 0.5 cm-t előre, lenn 0.5 cm előre.
2. Mikor körbeértél, elcsúsztatva kezd újra, hogy pont a kimaradt részeken is legyen cérna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *