2014-es csoportkép és titkok

Mi történt tavaly? Új fejek, szemek, lábak. Fiúk és lányok. Jövőre viszont a kézműves babák valóban kézműves ajándékokká válnak.

Év végi fotózás és titkok a tavalyi babákról. A csoportkép készítésre majdnem mindenki eljött. Itt van a reneszánsz RongyMikulás, RongyKleopátra, RongyBoszorkány, és (ha követted már tavaly a blogot) két korábbról ismert hölgy: egy zöld (késő)középkori és egy vörös reneszánsz ruhás.
A hajuk-ruhájuk könnyen lecserélhető. Most a csoportkép kedvéért ezt a hozzájuk leginkább illő ruhát és frizurát „vették” magukra.

A képek alatt az idei évről olvashattok pár műhelytitkot!

RongyLady es RongyLord társaság 2014-ben

RongyLady es RongyLord társaság 2014-ben

RongyLady es RongyLord társaság 2014 évzáró bulija

RongyLady es RongyLord társaság 2014 évzáró bulija

Indulás
Előző évben kezdődött a Rongyladyk ideje, 2014. február óta sorban érkeztek. Újabb és újabb arcú kézműves babák készültek el. Fokozatosan alakult ki a fejformájuk, a testük, formálódott a szabásmintájuk, a hajuk rögzítési technikája. (Izgalmas volt 2 dimenzióban lerajzolni egy fejet, ami majd tömés után térbeli lesz.)
Négyféle arcú hölgy és két férfibaba készült el.

…és közben a gyerekek
A tempó nem olyan elképesztő :-), de mikor elkezdtem, egy 1 és egy 2,5 éves gyerek mellett indult el az egész, vasárnaponként, alvásidőben a nagyiéknál, mikor ők vállalták, hogy az időnként sokat, máskor sehogy se alvó gyerekek elől elbújhatunk egy másik helyiségbe és akár három órán át foglalkozhatunk valami egészen mással, mint amúgy 24 órában. Ekkor terveztem meg a legtöbb Rongyladyt és ruháikat.

Egyedi?
Egy-egy jól kitalált arcú-szemű-szájú babából csak kis szériát szeretnék majd készíteni. Aztán jöhetnek az újabb arcot, orrok, szemek. Az „egyformák” sem lesznek ugyanolyanok. Ha megnézitek a képeket, az én szempontomból RongyBoszi és RongyKleopátra számít egyformának :), pedig nem nagyon látszanak hasonlónak – de fekete virágszemük és a baba szabásmintája ugyanaz.
Egyelőre minden babából egy példány létezik, kivéve a Boszorkány-Kleopátra fekete virágszemű babát, amiből 5 is elkészült karácsonyra!!! Hát, ennyi szabadidőt sikerült összehoznom… Jövőre azért már sokkal nagyobb terveim vannak!
A ruhákból annyi egyformát csinálok, amennyi az anyagból kifér. Meg amennyit szeretnétek belőle. Van anyag, amiből csak egy példány lehet. De nekem is izgalmasabb, ha nem ismétlődnek a dolgok.

Fiúk
A férfibabák közé is érkezik hamarosan két új. Egyiküket Mátyás király sasorra, másikat VIII. Henrik krumplifeje ihlette.

2015
2015-re az a tervem, hogy a kézműves babák kézműves ajándékokká váljanak, ti is szerezhessetek egyet-kettőt-többet otthonra, már ne csak az én gyerekeim tudjanak vele játszani (meg én magam természetesen! :))
A ruházatok tavaly az ókorral kezdődtek, aztán középkori és reneszánsz darabok is érkeztek. Ezeket szeretném részletesebben kidolgozni, többfélét készíteni belőlük. És a következő évben ebből a szempontból is továbblépünk, de ezt majd a következő cikkekben olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *