Rongylord a boszorkányok földjén

Középkori Rongyboszorkány

Ki emlékszik már RongyLordra?

Amióta Rongyladyk folyton fodrászkodnak, vörösek lettek, aztán meg fehér parókásak, észrevettétek? Hírét se hallottuk Rongylordnak. Ti is izgultok, merre járhat?

Előzmények és folytatás

Összefoglaló: Rongyhírek, szereplők és történetek.
De ha kihagyod és csak a mostani cikket olvasod, akkor is kapsz eleget!! 🙂

Eltévedt

Csak nem tévedt el az időgéppel? Háááát….

Dehogynem!

Annyira sietett vissza Rongylord, pontosabb nevén RongyKarcsi (V. Károly) az uralkodói lakosztályába, hogy RongyMikulás után újra ő viselje saját gyönyörű reneszánsz ruhadarabjait, hogy… egy kicsit.. nagyon kicsit… de elnyomta a gombot. Pedig hányszor elismételte előre: “ókor, középkor, reneszánsz…” És aztán az időgépben: ókor.. középkor…. És már nem bírta ki, megnyomta! Ott, igen, a középkornál! És az ajtó kivágódott, Rongylord pedig a vörös boszorkány karjaiba repült. Ennyi. Tehet ő róla? Annyira kicsin múlott….! Amúgy meg nézzétek meg, milyen bájos kis boszi arca van. És bátran olvassátok csak tovább, helyretesszük ezt a Rongylordot!

Így történt, hogy Rongylord a boszorkányok közé keveredett…. a sötét középkorba!

18 éves aluliaknak!

De ne izguljatok. Ezt a blogot kislányok is olvashatják! Mindjárt rendet teszünk itt. Rongylord szépen hazament a kedveséhez. Már nem bírjátok követni? – Én se nagyon 🙂 – Mindjárt következnek a szereplők, fel fogom sorolni őket hamarosan.

RongyKleopátra válasza

Azt hittétek, nem tudta meg, mi történt?
Hmmmm!
Na megállj csak, RongyKarcsi, választok magamnak másik rajongót! Elutazott a reneszánszba időgépével. És mikor kilépett, ki is jött szembe? Ezt biztosan nem találjátok ki!
Hát, VIII. Henrik. Jó, jó, hát honnan tudhatta volna… Kleopátra is ember. Vagy legalább kézműves baba… Ő is tévedhet. De elmenekült, mielőtt ***elvesztette volna a fejét*** (itt műveltségi kérdések vetődnek fel, használd ki a lehetőséget, keress rá VIII. Henrikre és például Boleyn Annára, megéri, ha nem is a töri tanulás miatt, de ők is jelentkeztek, hogy felvegyem őket a Rongylady társaságba, nézd meg RongyMikulást, egész jól alakulnak a ruhadarabjai, VIII. Henrik is ilyen reneszánsz kabátot hordott 🙂 )
Ha meg ismered a történetüket: …és még a középkor a sötét?! 🙂

Rongylordok és Rongyladyk

Végül mindenki hazatalált.
RongyKleopátra RongyAntoniussal maradt az ókorban.
Rongylord mint Rongylovag a boszorkányok földjén élt tovább.
És RongyHenrik RongyAnnával várja, mikor léphetnek elő a reneszánsz ruhakölteményeikben.
(Őszinte leszek. Egyelőre Henrik feje egy keménypapír sablonként várakozik. Teste pont olyan lesz, mint a télapóé 🙂 Ruhái pedig csak a fejemben léteznek. De legyetek türelemmel.)
RongyKarcsi a piros RongyMikulás ruhákat fogja viselni, csak egy kicsit visszafogottabb színben.
Aki kimaradt, azokat legközelebb elmesélem!

Folytatás

Le ne maradj róla 🙂 KATTINTS IDE:

One thought on “Rongylord a boszorkányok földjén

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *